CUM ITI DAI SEAMA CA AI PROBLEME CU TIROIDA


(P)Aici vei gasi Ghidul complet pentru performanta, un ghid ce nu trebuie sa lipseasca unui culturist

O mulţime de oameni au tendinţa de a pune kilogramele în plus pe seama unor dereglări ale glandei tiroide. Uneori este real, alteori - nu. Specialiştii ne învaţă cum să ne dăm seama când tiroida ne distruge silueta.
Fără a fi singura glandă endocrină din organism, tiroida este însă cea care se îmbolnăveşte cel mai des. ,,Hormonii tiroidieni intervin în reglarea apetitului, a adaptării la frig, menţin ritmul cardiac normal, un tranzit intestinal normal etc. Unele persoane mănâncă foarte puţin, dar nu reuşesc să slăbească, au stare de oboseală şi somnolenţă, senzaţie de frig, constipaţie, tulburări de ciclu menstrual, piele aspră şi uscată etc. Acestea sunt semnele hipotiroidiei. De asemenea, copiii care nu cresc în înălţime, se îngraşă şi obosesc uşor, au probleme la învăţare şi memorare pot suferi de boli tiroidiene”, explică dr. Antoanela Burlacu, medic primar endocrinologie, ecografie endocrinologică.
Palpitaţiile şi insomnia, semnal de alarmă
,,Pacienţii care se plâng de scădere ponderală deşi au apetit crescut, transpiraţii în exces, tremurături ale mâinilor, palpitaţii, nervozitate şi insomnie suferă de hipertiroidie. Mulţi acuză stări de sufocare, << nod în gât>, greutate la înghiţit, modificări ale vocii, sau o ,<< îngroşare a gâtului>>. Se recomandă control medical şi analize de laborator. Ecografia poate depista noduli, chisturi sau creşterea globală a glandei. În unele cazuri - mai ales în suspiciunea de cancer tiroidian - sunt necesare scintigrafia, puncţia şi biopsia. În urma diagnosticului se stabilesc tratamentul adecvat şi regimul igienodietetic”, susţine medicul.
20 de grame este greutatea glandei tiroide.
Distribuie acest articol :

Trimiteţi un comentariu


 
Copyright © 2011 - 2014. Bulevard Cafe
Termeni si Conditii | Sitemap
Proudly powered by
Web Design Creative Agency
|