MEDICAMENTE CARE LE FAC RĂU NUMAI FEMEILOR!


(P)Aici vei gasi Ghidul complet pentru performanta, un ghid ce nu trebuie sa lipseasca unui culturist

Revista americană de sănătate "Prevention" a publicat nu demult un articol din care reiese că, pe baza unor studii extinse din mai multe țări, reiese că femeile, în proporție de peste 70 la sută suferă din cauza unor reacții la medicamente, cu mult mai sever decât bărbații.
Nu numai atât, dar reacțiile secundare duc la moarte subită în peste 25 la sută dintre cazuri. Doua aspirine pentru un bărbat sunt "normale", în timp ce o femeie poate trece la o situație de urgență, chiar dacă masele ambelor corpuri sunt similare. De ce? Pentru simplul motiv că un corp de femeie este total diferit de cel al unui bărbat.
Mai ales la cele tinere
În primul rând, hormonii sunt diferiți și activitatea endocrină a unei femei e ciclică, în timp ce a unui bărbat este lineară”, notează "Prevention". Metabolismul femeilor este mai lent decât al bărbaților și de aceea orice doze de medicamente rămân în organismul lor pentru perioade cu mult mai lungi decât la bărbați. De aceea, cele mai simple medicamente pot ajunge la concentrații alarmante în corpul unei femei.
”O femeie nu trebuie să fie bătrână sau slăbită de vreo boală pentru a se situa la categoria urgență medicală. Din punct de vedere practic, cele mai periculoase situații apar în cazul unor femei tinere, sănătoase, care folosesc medicamente...inocente, pentru care nu este nevoie de rețete de la doctor, cum ar fi unele antibiotice sau analgezice. Mai mult, unele dintre remediile populare pot pune orice femeie în situații de urgență medicală neașteptată.Fără un set complet de analize, nimeni nu-și poate da seama de pericol.
Eticheta, de bază
Aminofenul, în special, este extrem de dăunător ficatului femeilor, în special în perioada pre-menopauzală. În lume, anual se înregistrează peste 500.000 de cazuri de boli de ficat grave, cauzate de astfel de medicamente "populare". 74 la sută din acești pacienți sunt femei în grupurile de vârstă între 25 și 45 de ani. În comparație, mai puțin de 5 la sută din bărbați sunt afectați de aceleași efecte secundare.
Procesul metabolic de disipare al drogului este foarte încet, în cazul femeilor, iar consumul de alcool, cafea și ciocolată, care toate conțin alkaloizi complementari chimic, poate produce o oprire totală a acestui proces metabolic, crescând exponențial toată concentrația medicamentului în sânge.
O alta cauză menționată în articol este supradozarea cu acest drog. Fiind un element comun în peste 500 de medicamente, în toată lumea, și ibuprofenul și acetaminofenul se găsesc în tot felul de medicamente.
”Cheia este să fie citite cu atenție etichetele medicamentelor, pentru a se evita luarea de doze adiționale prin intermediul altor medicamente. Evitarea alcoolului și altor alkaloizi alimentari este o condiție "sine qua non". Un alt aspect legat de reacțiile organismului feminin, după cum descrie articolul, e legat de antibiotice și de procesul de administrare a acestora.
Întrebare-cheie
Antibioticele modifică într-un mod alarmant ritmul cardiac al femeilor, dar se pare că bărbații sunt total imuni la așa ceva. Citând un studiu al Vanderbilt University, realizat pe 50.000 de subiecți, între 1980 și 2005, "Prevention"  subliniază că foarte multe antibiotice, din ultima generație, afectează drastic ritmul cardiac al femeilor. În combinație cu anumite alte medicamente, rezultatele sunt totdeauna fatale. De ce? Pentru că sistemul electric cardiac al femeilor este total diferit de cel al bărbaților.
La femei, intervalul de relaxare a miocardului este mai lung decât la bărbați, chiar daca e vorba de numai câteva milisecunde. Multe dintre medicamentele moderne au capacitatea de a extinde acest interval de relaxare a mușchiului inimii, uneori atât de mult încât inima se oprește din pompat.
"De ce continuă doctorii să prescrie, pentru femei, anumite medicamente, chiar după ce s-a constatat că riscul întrece cu mult orice beneficii clinice?", lansează în încheiere revista o întrebare-cheie.
Distribuie acest articol :

Trimiteţi un comentariu


 
Copyright © 2011 - 2014. Bulevard Cafe
Termeni si Conditii | Sitemap
Proudly powered by
Web Design Creative Agency
|